Yapay zeka teknolojisinin geliştiği şu dönemde sunum hazırlayan yapay zeka insanlar için en çok aranan konular arasında geliyor. Yeterli vaktiniz kalmadığında veya örnek almak üzere bir yapay zekadan destek almak istiyorsanız sunum hazırlayan yapay zeka bu noktada sizin yardımınıza yetişiyor.
Sunumları hazırlarken sizden ücret almayan yapay zekalar olduğu gibi bazı hizmet verenler ise ücret alıyor. Sunumlarınızı dilerseniz PDF olarak kaydetmekte seçenekler arasında geliyor.
Ücretsiz sunum hazırlayan yapay zeka
Sunum hazırlayarak vakit kaybetmek istemeyenler için teknolojiden faydalanmak her zaman sizi meslektaşlarınıza göre bir adım öne geçirebilir. Özellikle saniyeler içerisinde hazırlanan sunumlar ile şaşırtıcı şekilde sunumlar hazırlayabileceksiniz. Yapay zekanın isteklerinizi karşılayabilmesi için sizden bazı verileri alması gerekiyor.
Avantajlar | Dezavantajlar |
Hızlı oluşturma | Cümlede anlam bozuklukları |
Orijinal içerikler | Tam verim alamamak |
Fikir verir | Tembelleştirir |
ChatGPT ile sunum hazırlama
ChatGPT ile büyük bir veriye erişmiş oluyorsunuz. Aşağıda sizlere örnek olması açısından ChatGPT ile nasıl konuşmanız gerektiğini adım adım anlatacağım. Sizler verdiğim örneklerden yola çıkarak farklı şekilde daha detaylı veriler elde edebilirsiniz.
Amaç ve hedeflerinizi belirtin
ChatGPT‘ye bir sunum hazırlatmak istiyorsak öncelikle ona sunumumuzun amacını ve neyi hedeflediğimizi belirtmemiz gerekmektedir. Aşağıda örnek bir başlangıç görebilirsiniz. Bu yazıda hazırlanan tüm görsellerde herkese açık kullanılması ücretsiz olan GPT-3.5 seçeneği kullanılarak sorular sorulmuştur.
Yapay zeka bu noktada sizlere hemen bu konu ile ilgili olarak bir yol haritası oluşturacaktır. Aslında bu kadarı bile bizim için hazırlayacağımız sunumun büyük kısmını tamamlamamız için yeterli olabilir. Önerimizde bu yönde. Aslında temel başlıkları oluşturduktan sonra içeriğin bizzat kendiniz tarafından araştırılarak yapılmasının çok büyük bir anlamı var. İşte yapay zekanın bize verdiği cevap:
Konu, bir yapay zeka sunumu oluşturmaya geldiğinde en önemli faktörlerden birisi hedef kitlenizin kim olduğu ve sizden ne beklediğini anlamaktır. Amacınızı ve hedefinizi ne kadar detaylı anlatabilirseniz burada size daha detaylı cevaplar vereceği konusunda hemfikir olduğumuzu düşünüyorum.
Başlıklar için içerik oluşturmasını isteyin
Bu noktadan sonra yapay zekadan isteyeceklerinizin devamı tamamen size kalmış oluyor. Örneğin ben oluşturduğu başlıklar için içerik üretmesini istedim. Özellikle kısa ve öz olmasını istedim. Çünkü uzun yazılar sunumlarınız için sıkıcı olabilir. Dinleyicilerinizi sunumunuzda tutabilmek için de etkili görseller kullanmalısınız. Başlıklara uygun görseller önermesini de isteyebilirsiniz. Ancak size bu noktada görsel olarak cevap veremeyeceği için ufak basit tavsiyelerde bulunacaktır. Örneğin sunumunuzda kullanmak üzere istatiksel bir tablo kullanmanın faydalı olduğundan bahsedebilir.
İsteğe bağlı taleplerinizi gerçekleştirin
Bu noktadan sonra sizin taleplerinize ve isteklerinize göre chatGPT sorularınızı cevaplamaya devam edecektir. Slayt oluşturmak ise sizin yeteneklerinize kalmış bir durum. Sunumdan önce bol bol alıştırma yapmak sunum esnasında sıkıntı yaşamamanız için büyük önem taşımaktadır.
Sunumda kullanacağınız tasarımı seçin
Bu noktada Canva gibi profesyonel sitelerden yardım alabilirsiniz. Sizler için yüzlerce hazır şablon arasından uygun olan bir temayı seçerek sunumlarınızda harika görüntüler elde edebilirsiniz. Tek yapmanız gereken ilgili noktaları yapay zeka üzerinden almış olduğunuz cevaplar ile doldurmak olacak.
Yapay zeka ile sunum hazırlama
Sunumlarınızı Tome APP sayesinde chatGPT ile uğraşmadan daha kısa bir sürede hazırlayabileceksiniz. Üstelik sitenin ücretsiz bir planı da mevcut. Sürekli sunum hazırlıyorum ve hazırlamak için limit istemiyorum diyorsanız sekiz dolar karşılığında limitsiz sürümüne geçiş yapabilirsiniz. Bu ücreti aylık olarak ödediğinizi de unutmayın.
Bize göre en mantıklı işlem şu noktada chatGPT ile çalışarak istenilen bilgileri almak ve özgünleştirerek bir sunum hazırlamak. Çünkü chatGPT bu noktada bazı cümleleri oluştururken mantıksız anlamlar oluşmasına sebep olabilir. Canva’nında slaytların temelini oluşturma konusunda oldukça başarılı olduğunu düşünmekteyiz. Yüzlerce şablon arasından dilediğinizi kendi konu ve kategorinize uygun olarak hazırlayabilirsiniz.
ChatGPT’den slayt hazırlamak için bile faydalandığımız bu noktada bazı meslek gruplarının işsiz kalacağı ortada. İlginizi çekerse daha önce hazırlamış olduğumuz yazıyı okuyabilirsiniz.
Bu konu hakkında daha farklı bilgilere sahipseniz yorum kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.
Yapay zeka ile sunum hazırlanır mı?
Evet, yapay zeka ile sunum hazırlamak mümkün. Tam anlamıyla bir sunum hazırlamasını istiyorsanız ücretli planlar kullanmak bu noktada mantıklı bir hamle olabilir.
Yapay zeka PowerPoint sunumu hazırlayabilir mi?
Özellikle bu iş için tasarlanmış sitelerde direkt olarak PowerPoint çıktısı almak mümkün. Ancak chatGPT de direkt olarak PowerPoint çıktısı almak ne yazık ki mümkün değil.
[…] Sunum Hazırlayan Yapay Zeka – ChatGPT […]
[…] yapay zeka teknolojisi kullanılarak üretilmiş müzikler duyacağımız kesin. Daha önce de yapay zeka ile sunum yapmanın yollarını paylaşmıştık. Göreceğiniz üzere bu teknoloji artık her […]